• zondag 18 september 2016 - 14.30 uur Grote Kerk in Alkmaar
    vrijdag 23 september 2016 - 20.30 uur Dominicuskerk Amsterdam

olv Matthew Rowe

Toonkunstkoor Amsterdam en Het Balletorkest presenteren het Requiem in d, KV 626 van W.A. Mozart in twee prachtige monumentale kerken: de Grote of Sint Laurenskerk in Alkmaar en de Dominicuskerk in Amsterdam.

Het Requiem is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jong gestorven componist. Mozart schreef het vlak voor zijn dood, in opdracht van een anonieme opdrachtgever.
    Er spreekt een enorme kracht en inspriratie uit van een componist die nog zo koortsachtig aan (naar het lijkt) zijn eigen dodenmis heeft gewerkt. Mozart roept in de noten gevoelens van rouw, angst en verdriet op maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid.

Het Balletorkest is de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. Het Balletorkest is dienstbaar aan de podiumperformance van de dansers en verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans en van muziekeducatie tot talentontwikkeling.

Matthew Rowe werd in 2013 aangesteld als chefdirigent van Het Balletorkest en music director van Het Nationale Ballet. Hiermee is hij de eerste dirigent die beide posities tegelijk inneemt.