Boudewijn Jansen

Sinds september 2003 staat TKA onder leiding van dirigent en artistiek leider Boudewijn Jansen. Jansen studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium, voorts ook cello en zang. Tezelfder tijd nam hij deel aan de operastudio van de Nationale Reisopera in Enschede. Na zijn studie werd hij muzikaal leider van de Stichting Kameropera Nederland. Sinds 1994 maakt Boudewijn Jansen deel uit van de artistieke staf van De Nationale Opera in de functie van assistent-dirigent. Hier debuteerde hij als dirigent in 2001 Jenůfa met het Radio Filharmonisch Orkest en later Die Meistersinger von Nürnberg met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Verder verzorgde hij verschillende malen de instudering van het Koor van De Nationale Opera. Verder leidde hij onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest, Combattimento Consort en Nederlands Blaasensemble. Van veel muzikale betekenis voor hem was de samenwerking met grote dirigenten als Sir Simon Rattle, Pierre Boulez en Mariss Jansons.
Van 1991 tot 2015 was Boudewijn Jansen dirigent en artistiek leider van het kamerkoor van de Vrije Universiteit. Met dit koor was hij winnaar van de Tenso-dagen voor moderne muziek in 2009. Hij was muzikaal leider van het Poortersfestival in Amersfoort en mede-initiatiefnemer van het Utrechtse Oudegracht Opera Concert.
In 2013 dirigeerde hij het Nederlands Blazersensemble en het Koor van de Nationale Opera bij de kroning van koning Willem-Alexander. Op 14 februari 2016 dirigeerde hij de Negende van Beethoven tijdens het door hemzelf geïnitieerde Benefietconcert voor Vluchtelingen.