Patrick Pranger

Sinds 2015 is Patrick Pranger assistent-dirigent en repetitor bij Toonkunstkoor Amsterdam. Na zijn zangstudie aan het Noord-Nederlands Conservatorium te Groningen studeerde Pranger koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Al tijdens zijn studie werd hij twee maal uitgenodigd deel te nemen aan de Eric Ericson Masterclass, een intensieve cursus voor getalenteerde jonge koordirigenten, in 2001 opgericht op initiatief van het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor. In 2014 nam Patrick deel aan de Internatitional Opera Chorus Conducting Workshop, georganiseerd door De Nationele Opera en de European Network of Opera Academies (ENOA).
Patrick kan bogen op een ruime ervaring als koordirigent. Momenteel dirigeert hij het Oratoriumkoor Sonante Vocale uit Amersfoort, Oratoriumkoor Alphen, kamerkoor Corps d’Esprit uit Rotterdam en het jonge vrouwen-ensemble Focaliber uit Amersfoort. Verder is hij artistiek leider van het projectkoor Chordiality, een projectkoor in de regio Den Haag. Ook werkt hij regelmatig met het professionele koor Bachkoor Holland en is hij gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Als zanger werkte Patrick dirigenten als Peter Dijkstra, Jan Willem de Vriend en Paul McCreesh en hij zong in opera’s o.l.v. Kenneth Montgommery, Richard Egarr en Valery Gergiev. Hij zong onder meer in het World Youth Choir, het Bachkoor Holland en het Nederlands Kamerkoor en hij zingt de baspartijen in het solistenkwartet CLARUS.