Eduardo López Caballo

Eduardo Lopéz Cabello, geboren in 1989 in Santiago (Chili), behaalde in 2011 zijn diploma Compositie aan het Instituto de Música van de Katholieke Universiteit van Chili, waarna hij directie studeerde bij Alejandro Reyes. Tijdens deze studie volgde hij diverse masterclasses koordirectie.

In 2013 vervolgde Eduardo zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven en studeerde in 2017 af met het cijfer 9.

Eduardo is zeer geïnteresseerd in oude muziek en volgde diverse masterclasses op dat gebied. Als componist richt hij zich op vocale muziek voor koor en ensembless en hij kreeg opdrachten van het Haarlems Studentenkoor en Voci d’Angeli. In 2013 vertegenwoordigde zijn compositie Lamentaciones del Joven Poeta Chili, tijdens de ‘World New Music Days’ in de categorie kamerkoormuziek.

Eduardo is dirigent van Voci d’Angeli (Hoorn), het IJlandenkoor en Dissonant (Amsterdam) en is assistent-dirigent van Toonkunstkoor Amsterdam.